Projectcourse Social Work met SiR als opdrachtgever

DSC01794

Begin september is de projectcourse Social Work van start gegaan. Binnen deze projectcourse gaan verschillende groepen studenten van de opleiding Social Work aan de slag met vraagstukken. Deze vraagstukken komen vanuit opdrachtgevers. Science in Residence/de Gemeente Veere is één van de opdrachtgevers.

Science in Residence, de Gemeente Veere , de Zeeuwse Huiskamer en Stichting Welzijn Veere zijn binnen deze projectcourse de samenwerking aan gegaan met een groep van deze studenten. De studenten gaan, samen met een professional van Stichting Welzijn Veere, gesprekken voeren met mensen die woonachtig zijn in de kernen. Zo kunnen ze samen de problemen en wensen van de kernen naar boven halen, en deze verder uitwerken.

Het doel is om verschillende thema’s naar boven te halen vanuit de kernen. Daarbij kan gedacht worden aan een buurtspeeltuin. Maar ook aan bijvoorbeeld meer sportgelegenheden binnen een kern. Een van de vragen is hoe Stichting Welzijn Veere een duurzame rol kan krijgen binnen de kernen. Hier gaan de studenten dan ook mee aan de slag.

Ergens eind november volgt er een vervolg van dit stuk. Hierin kunt u lezen over hoe de studenten deze opdracht ervaren, en wat ze al hebben bereikt. Tevens spreek ik dan weer een van de medewerkers van Stichting Welzijn Veere, om te kijken hoe hij/zij het nu ervaart.

SHARE THIS

RELATED ARTICLES