Projectcourse Social Work interview medewerker Stichting Welzijn Veere

sir_logos

Na afloop van de bijeenkomst van de projectcourse Social Work heb ik een medewerker van Stichting Welzijn Veere gesproken.

Welzijnswerker Joke Damen heeft 3 kernen onder haar hoede; Domburg, Gapinge en Vrouwenpolder. Haar specialisaties zijn het ondersteunen van de Jeugdraad Veere en Podium-Z.

Wat betekend Stichting Welzijn Veere voor u en hoe bent u hier terecht gekomen?

Joke: “Ik ben hier binnen gekomen als jongerenwerker. Intussen werk ik hier al 10 jaar. Uiteindelijk ben ik dus welzijnswerker geworden. Nu ben ik er dus voor alle mensen, niet alleen de jongeren.”

Kunt u een voorbeeld noemen van een activiteit die u binnen uw werk heeft gedaan?

Joke: “Afgelopen woensdag hebben we voor de eerste keer een open tafel georganiseerd voor ouderen in Domburg. Een open tafel is een ontmoetingsplek waar mensen samen kunnen eten en praten. Dit heb ik georganiseerd samen met vrijwilligers en inwoners van Domburg en mensen uit de commissie van Stichting Welzijn Veere.”

Wat vindt u van het project dat nu gaat lopen?

Joke: “Ik denk dat het erg interessant kan gaan worden.”

Wat verwacht u van het project en de studenten?

Joke: “De studenten zijn natuurlijk de toekomstige medewerkers, dus ik verwacht van de studenten zeker wel een bepaalde visie op dingen, en natuurlijk hun inzet. De studenten moeten uiteindelijk ook weten wat ze te wachten staat, dat kunnen ze goed binnen dit project leren. We hebben uiteindelijk ook nieuwe welzijnswerkers nodig, en hun zijn de toekomst van welzijnswerkers.”

SHARE THIS

RELATED ARTICLES