Multifunctionele Accommodatie Biggekerke

bk-varkenskot-met-bloemen

Op 30 november 2017 heb ik Nanda van den Berg gesproken. Nanda is voorzitter van de dorpsraad in Biggekerke. De dorpsraad bestaat uit zes inwoners van Biggekerke. De dorpsraad komt op voor de belangen van de inwoners. Bij de gemeente heeft de dorpsraad een vast contactpersoon die ze kunnen mailen of bellen als ze vragen hebben of als ze iets over hun dorp door willen geven aan de gemeente.

Er is een multifunctionele accommodatie in Biggekerke. Dit gaat om een MFA WhatsApp-groep ter informatie aan bewoners. Nanda vertelt hierover het volgende:

“In Biggekerke wordt volgend jaar een MFA gebouwd. Een MFA is een gebouw waar heel veel gedaan en georganiseerd kan worden. Er komt een basisschool in, een peutergroep, een dorpshuis en een grote zaal waar gesport kan worden. In de grote zaal kunnen ook feesten, een (film-)voorstelling of andere bijeenkomsten gehouden worden. De bouw van de MFA is voor Biggekerke een groot en belangrijk project. Veel mensen kijken ernaar uit dat het eind volgend jaar in gebruik genomen kan worden.”

“De reden dat dit is opgestart is om de inwoners op de hoogte te houden van de bouwplannen en de bouw, heeft de gemeente eind 2016 een WhatsApp-groep opgezet. Iedereen die dat wil, kan zich aanmelden voor de WhatsApp-groep.  De meeste leden van de groep wonen in Biggekerke.

Als er nieuws is over de bouw of over de voorbereidingen voor de bouw, stuurt de gemeente de leden van de groep een berichtje. Om ruimte te maken voor de MFA, moesten eerst de oude school en het oude dorpshuis gesloopt worden. Toen de gemeente startte met de sloop van het dorpshuis, kregen we daar via de WhatsApp-groep bericht van. Ook toen er een tijdelijke school geplaatst werd, kregen we daar bericht van. Enkele weken later startte de sloop van de oude huis. Ook hiervan werden we via de WhatsApp-groep op de hoogte gehouden.

Als iemand uit het dorp iets over de MFA wil vragen aan de gemeente, kan dat ook via deze WhatsApp-groep. Alléén een medewerker van de gemeente kan het bericht van de inwoner lezen. De andere leden van de groep zien het bericht niet. Het antwoord op de vraag van de ene inwoner kan de gemeente vervolgens naar de hele groep sturen.”

Zie hieronder een filmpje over de MFA WhatsApp-groep.

 

SHARE THIS

RELATED ARTICLES